Listing 1 - 10 of 197 << page
of 20
>>
Sort by

Book
Voedselveiligheid in bedrijf.
Authors: --- ---
ISBN: 9789062286218 Year: 2006 Publisher: Doetinchem : Reed Business Information,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Dit boek biedt een compleet en actueel overzicht van alle zaken die spelen op het gebied van voedselveiligheid. Inhoud: wet- en regelgeving, overheidsbeleid, kwaliteitsborgsystemen (o.a. HACCP, ISO, BRC), calamiteitenprocedure, risicoanalyse en risicobeheersing, microbiologische, chemische en fysische risico's, controle en normen, trends, consumentenzaken en ethische aspecten.


Book
Slik je dat? : wat je niet mag weten over je eten
Author:
ISBN: 9789077788493 Year: 2015 Publisher: [s.l.] : Bouillon,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Joanna Blythman is een bekroond onderzoeksjournalist en gezaghebbend commentator op de voedselketen. In eerder verschenen boeken schreef ze over: - de milieu impact van kweekzalm; - discutabele gezondheidsclaims; - de oorzaken van stijgende voedselprijzen; - de toename van obesitas. Ze legt in Swallow this haarfijn uit wat de voedingsindustrie allemaal met ons eten uitspookt. Misschien was je al voorstander van onbewerkt voedsel, en anders ben je dat zeker na het lezen van dit boek. Slik je dat? is de Nederlandse vertaling Enkele quotes uit haar boek: Smaakstoffen Smaakstoffen zijn additieven waarmee onverkoopbare producten toch verkocht kunnen worden aan mensen die denken dat voedsel en drank naar iets smaken waarnaar ze niet smaken Kleurstoffen Helaas voor consumenten die precies willen weten wat ze eten, en gelukkig voor voedselfabrikanten die veel speelruimte krijgen, maakt de EU juridisch geen verschil tussen synthetische en natuurlijke kleurstoffen. Net Echt Imitatie is de kern van de voedingsindustrie. Productontwikkelaars hebben een constante drang om iets te maken dat lìjkt op het origineel. Antioxidanten Ascorbinezuur is de beminnelijke ambassadeur van de antioxidanten en wordt vaak voorgesteld als vitamine C. Maar het is een fabrieksproduct, gemaakt door genetische gemanipuleerde maïs te fermenteren, en in elk geval door er een reeks chemische reacties op los te laten. Vers Voedselfabrikanten doen alles om het moment uit te stellen waarop hun producten hun leeftijd gaan tonen. Die behoefte is altijd sterker dan overwegingen van volksgezondheid. Daarom gebruiken ze allerhande al dan niet giftige conserveermiddelen en rekken daarmee de houdbaarheidsdata op. ‘Wat je niet mag weten over je eten', die ondertitel geeft precies aan waarover het boek gaat. Levensmiddelen verwerkende bedrijven, telers en kwekers doen allerlei zaken met eten om de winstgevendheid te vergroten, om het uiterlijk te verbeteren en om de smaak te laten aansluiten bij het grote publiek. Het eerste deel van dit boek beschrijft hoe de industriële voedselproductie werkt. Wat doen ze en wat zijn de gevolgen. Het tweede deel vertelt wat onderzoek naar de wezenlijke kenmerken van producten heeft opgeleverd. Doordat een zoete smaak mensen stimuleert om meer van hetzelfde te willen – waardoor producenten meer verkopen – is het gebruik en verbeteren van suikervervangers onzinnig. Suiker is slecht voor de mens en de alternatieven zijn niet beter. De moraal is, ontwen je om van zoetheid te houden. De Britse auteur is een bekroond onderzoeksjournaliste en zeer deskundig. Iedereen die geïnteresseerd is in gezonde voeding vindt in dit boek veel interessants en nog meer redenen om onbewerkt voedsel te kopen. Met bronnen. © NBD Biblion


Object
Campagne voedselveiligheid 1993 - 1994 : politiek animatieboek 11.11.11 - 1994.
Author:
Year: 1994 Publisher: Brussel : NCOS,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Object
Without waiting... how the international community can promote food security.
Author:
Year: 1995 Publisher: Rome : DEEP,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Periodical
Zaailingen : nieuwsbrief van de campagne voedselveiligheid.
Author:
Year: 1998 Publisher: Brussel : Oxfam-Solidariteit,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Dissertation
Quantitative risk assessment of Campylobacter spp. in poultry based meat preparations in Belgium
Authors: ---
ISBN: 9789059895454 Year: 2012 Publisher: Gent Universiteit Gent. Faculteit Bio-Ingenieurswetenschappen

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Een kwantitatief risicobeoordelingsmodel betreffende Campylobacter spp. in pluimveevleesbereidingen van distributie tot bij de consument in België werd ontwikkeld. Tijdens het doctoraal onderzoek werden hiervoor kwantitatieve gegevens specifiek voor België verzameld: aanwezigheid en tellingen van Campylobacter in pluimveevleesbereidingen, overleving van Campylobacter bij lage en hoge temperaturen welke o.a. het effect van koude keten (koelen, diepvriezen) en bereiding ((onder)verhitting) beschrijft, consumptiegegevens en hygiënepraktijken bij de consument. Vervolgens werden risicobeperkende strategieën in de laatste stap van de risicobeoordeling van riek tot vork geëvalueerd. Variabiliteit in Campylobacter besmetting binnen en tussen de slachthuizen en pluimveevleesverwerkende bedrijven werd waargenomen. Met behulp van een statistisch onderbouwd monsternameplan in parallel met observaties rond goede werkpraktijken werden processtappen die mogelijks leiden tot de spreiding van Campylobacter in kaart gebracht. Met de kennis voorhanden werden aanbevelingen gepostuleerd en eveneens perspectieven voor verder onderzoek.

Keywords

Theses --- Voedselveiligheid.


Book
Quality Management Systems in the Food Industry.
Authors: --- --- ---
ISBN: 9059890558 Year: 2005 Publisher: Gent : Universiteit Gent,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

This book contains an overview of qualitiy management systems in the food industry and agruculture. The second part deals with food legislation. Then, there is a part about good manufacturing practices and prerequisite programs. Finally, the book has a part about hazard analysis and critical control points.


Book
Veilig voedsel
Authors: ---
Year: 2008 Publisher: Leidschendam Bèta Publishers

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Object
Bewapening en militarisme, onderontwikkeling, voedselonveiligheid : een drieluik van ellende.
Author:
Year: 1994 Publisher: Gent : Vrede,

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract


Book
Validation and verification of HACCP
Author:
ISBN: 1578810604 Year: 1999 Publisher: Brussels International Life Sciences Institute Europe

Loading...
Export citation

Choose an application

Bookmark

Abstract

Keywords

HACCP --- 664.74 --- Voedselveiligheid

Listing 1 - 10 of 197 << page
of 20
>>
Sort by